Katkin všemír

Celozrnný bordelčok

Každý človek má svoje ranné rituály. Niekto musí začať kávou s cigaretkou, iný bohatými raňajkami a niekto nepotrebuje nič. U mňa začína deň hriankou s kávou, nasleduje tréning a potom druhý chod: jogurt s vločkami a banánikom. V tomto bode začína dnešný príbeh o tom, ako si pečiem vlastné musli, ktoré mi Janíčko vyjedá pri telke. Je to vlastne znamenie, že sú fakt dobré, lebo on na tento celozrnný bordel moc neni.

Táhľa pečená masa je veľmi rôznorodá. Od absolútne fitness verzie až po chutný dezert. Tajomstvo je neprekvapivo v prísadách.

V skratke, čo kto ľúbi, to si pomieša. Základom sú ovsenné jemné vločky a potom už len fantázia. Nasekané orechy, strúhaný alebo lupienkový kokos, semená od výmyslu sveta, sušené ovocie… To je suchá zložka.

Mokrá časť, ktorá to všetko spája: detská výživa ľubovolnej chuti, ak je jablková, tak je super pridať škoricu, ďalej rozpustený kúsok masielka, med a keď nediétujeme, tak samozrejme jeho veličenstvo, salko. Kupujem v tube, to úplne stačí aj na dve várky. Ak sa mi omáčka zdá málo tekutá, alebo mám viac vločiek, smelo tam prilejem trošku vody.

Mokrú časť vylejem do suchej, poriadne zmiešam a rozprestriem na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečiem tak cca 30 min na 170°C s tým, že po 15 min. popretáčam a premiešam, a potom tak robím každých 5 min. a sledujem, ako chytajú zlatavú farbu. Posledné minúty sú sledovačka, aby neprihoreli.

Horúce sú ešte také gumenné ale jak vychladnú sú úžasne chrumkavé.

Už ich len dobre pomiešať s jogurtom a spapať.

1 komentár k “Celozrnný bordelčok

Komentáre sú uzavreté.