Katkin všemír

Horúce jablkové crumble pod mrazivým semifreddom z čokolády Ruby

Ostala mi polka šľahačky a hneď som vedela, čo s ňou v tomto teple spravím. Mrazivé semifreddo. Je to talianska zamrznutá šľahačková pena, o ktorej už dlhšie snívam a jednoducho ju okamžite musím mať. A rovno s ružovou čokoládou ruby. K nej si to pýtalo horúce chrumkavé volačo s jabĺčkami, ktoré na mňa žmurkali z košíka. Óóóóó ááááno, ideme na to!!

Semifreddo (na 5 plných kvetiniek):

  • 120ml šľahačkovej smotany
  • 1 vajko (žĺtko a bielko zvlášť)
  • 50g ruby čokolády
  • cukor je dobrovoľný, ja som dala za takú menšiu PL.

Crumble:

Receptov na túto megadobrotu je milión, od fitverzie cez cukrové bomby. Ja som si išla podľa svojich chutí takto.

Plnka (samozrejme ovocie je ľubovolné):

  • 5 jabĺk
  • 1 bal. cukru s citrónovou kôrou
  • 1 PL vanilkového pudingu
  • pol čl škorice
  • 1PL rozpusteného masla

Posýpka:

  • 100g masla
  • 2 – 3PL trstinového cukru (podľa sladkosti ovocia)
  • 200g múčny mix: celozrnná múka, ovsené vločky, pomleté orechy..
  • plus nasekané väčšie kúsky orechov

Najprv som si spravila zmrzlinu a to poriadnym vyšľahaním bielka s cukrom, potom žĺtka, šľahačky a nakoniec roztopením čokolády, ktorú som primiešala k žĺtku. To som jemne pomiešala s bielkami a nakoniec som do zmesi vmiešala šľahačku. Tento prudko jedlý mousse som naliala do silikónových kvetiniek a dala do mrazáku na pár hodín.

Na posýpku som ručne premasírovala všetky ingrediencie do voňavej masy a dala na bok. Potom som si nakrájala ošúpané jabĺčka a nasypala ich do misy. Pomiešané rozpustené maslo s cukrom, škoricou a pudingom som vmasírovala do jabĺčok a vrch posypala maslovou posýpkou. Šupla som to celé do trúby a piekla tak 25 minút dozlatova pri teplote 180°C.

Nos mi skrúcala tá podmanivá vôňa sladkého domova a fakt som sa už nevedela dočkať, kedy sa do toho pustím, čo aj vidno na fotkách… mám len 3 a všetky rozmazané.

Ľudia, ale tá kombinácia s tým semifreddom, ako sa rozpúšťa navrchu. KONEČNÁ!