Katkin všemír

Tikvarnik

Aj Macedónci poznajú tekvicu vo svojej tradičnej kuchyni a preto si s obľubou pečú tento lahodný koláčik, ktorý chutí ako sladký tekvicový puding. A tak som si očistila tekvičku, nakrájala ju na malé kocky, uvarila a rozmixovala na pyré. Potom som pridala

  • 100ml šľahačkovej smotany
  • 2 vajká
  • 1PL múky
  • 3PL cukru (podľa chuti)
  • 50ml oleja
  • vanilku
  • škoricu

Všetko som to pekne zmiešala dokopy, vykydla do pekáča a pri teplote 180°C piekla cca pol hodinku.

Je potrebné nechať koláčik dobre vychladiť a stuhnúť. Ideálne cez noc a potom sa vám odvďačí svojou lahodnou chuťou.

Je fantastický aj s čokiškou 🙂

Tento nás veľmi očaril a preto sa teším aj na americkú verziu pumpkin pie 😍