Tikvarnik
Aj Macedónci poznajú tekvicu vo svojej tradičnej kuchyni a preto si s obľubou pečú tento lahodný koláčik, ktorý chutí ako sladký tekvicový puding. A tak som si očistila tekvičku, nakrájala ju na malé kocky, uvarila a rozmixovala na pyré. Potom som pridala
- 100ml šľahačkovej smotany
- 2 vajká
- 1PL múky
- 3PL cukru (podľa chuti)
- 50ml oleja
- vanilku
- škoricu
Všetko som to pekne zmiešala dokopy, vykydla do pekáča a pri teplote 180°C piekla cca pol hodinku.



Je potrebné nechať koláčik dobre vychladiť a stuhnúť. Ideálne cez noc a potom sa vám odvďačí svojou lahodnou chuťou.


Je fantastický aj s čokiškou 🙂



Tento nás veľmi očaril a preto sa teším aj na americkú verziu pumpkin pie 😍