Katkin všemír

Vermicelles

Tento mňamkáč pochádza z južného Švajčiarska a v preklade z lat. znamená červíček, dážďovka. Podobný dezert som už robila s názvom Monte Bianco a bol neskutočný. Dokonca sa priznám, že mi chutil viac ako tento, ale to bude tým mascarpone 😅

Tradičné Vermicelle sa robí vrstvením pusinky, šľahačky, gaštanovým pyré v podobe špagiet a vrch sa zdobí šľahačkou s glacerovanou višňou. Tak poďme na to!

Na gaštanové pyré:

Na 300g gaštanov (mrazených) ide cca 200ml mlieka, v ktorom sa gaštany varia asi pol hodinku do mäkka. Potom sa to celé, spolu s asi 1 – 2PL práš. cukru, vanilkou, štipkou soli a 1čl čerešňovice rozmixuje do pasty. Ak si kúpite už uvarené gaštany, tak sa pridá 1-2PL mliečka, alebo šľahačky, ktorú do pyré môžete zašľahať taktiež.

Pre tých, čo si kúpili kocku hotového pyré, stačí ho vymiešať s 1 – 2 PL šľahačkovej smotany a lyžičkou kirschu (čerešňovice).

Nakoniec vrstvenie: na spodok sa dá troška šľahačky, na ktorú sa položí snehová pusinka. Tá sa potom celá zašľahačkuje a šľahačka sa celá pokryje špagetovým gaštanovým pyré. Ja taký lis nemám, takže mi poslúžilo klasické cukrárske vrecko s ozdobnou špičkou. Vrch sa zdobí šľahačkovou čiapočkou a višňou.