Katkin všemír

Viedenské palacinky s karamelovým tvarohom

Pre moje pekné oči som dostala do daru palacinky. Z toľkej radosti som hneď vedela, že spravím palacinkovú tortu. No jak išiel čas, tak mi začal prevŕtavať túto myšlienku chrobáčik so zapečenými palacinkami. Keď som dala do strýca googla toto slovné spojenie, okamžite ma zavalili obrázky s Viedenskými tvarohovými palacinkami. Čo tak bláznia tí ľudia z tohto? Kým som došla domov, už som presne vedela, ako ich spravím. Zozbierala som si komponenty a nenormálne som sa tešila:

  • 10ks palaciniek
  • 125g jemného tvarohu
  • 100g créme fraiche
  • 2-3 balíky karamelového trstinového cukru, ktorý som objavila v kauflande a je neskutočný
  • 1 vajko

Na zálievku :

  • 250ml šľahačkovej smotany
  • 2 vajká
  • 2-3PL cukru plus balík vanilkového cukru

Komponenty z prvého odseku som zmiešala do famózneho krému a natrela ním každú palacinku, ktorú som následne zrolovala a vložila vedľa seba do vymaslovanopomúčeného pekáča. Potom som zmiešala suroviny na zálievku a poliala ňou palacinky. Pekáč som šupla do vyhriatej rúry a pri teplote 180°C piekla do zhustnutia, cca 30 min.

Na vrch som si natrela ešte marhuľový džem a buď poliala čokoškou, alebo prichutila nutelou. Alebo proste odkrajovala len tak, lebo aj bez toho sú bombastické a rozhodne to nebolo ich posledné slovo. Svedčí o tom aj fakt, že keď som si chcela pekne nafotiť pekáč, len čo troška vychladne, našla som na sporáku toto:

A ocinka v obývačke, ako celý žiaril pri jedení ešte vrelej palacinky. Tak ma to dojalo, že som si odkrojila aj ja a kašlem celé fotenie 😀